tiistai 19. kesäkuuta 2018

LIITERI ja KIPPURAPUU


Mieheni on tehnyt liiterin Erja Helanderilta hankitusta liiterikitistä jo pari vuotta sitten.Puupino on koottu  lähimetsästä haetuista oksista. Hienoakin hienommat työkalut olen tilannut nukkekotikirppikseltä. Ne ovat Taina Kekin käsialaa. Puukkokin on niin terävä, että kyllä sillä sormeensa helposti haavan saa. Teräviä ovat myös kirves ja vesuri. Pokasahassa on käsittääksesi lehtisahan terä.
Lyhdyn vieressä olevan jäykästä rautalangassa taivutellun kippurapuun löysin Helsinkiläiseltä kirpputorilta. Eräänä iltana TV:tä katsellessani aloin oikoa sen oksia. Kyllä olikin hommaa. Langat oli kiedottu moneen kertaan toistensa lomaan ja niiden irroittaminen vaati kärsivällisyyttä.Puusta tuli paljon ilmavampi ja herkempi. Sen kokokin kasvoi lähes puolella entisestään.Liiterin vierestä sille löytyi oivallinen paikka. Vanha liiteri ja vanha puu. Aluksi ajattelin laittaa puuhun runsaasti lehtiä/kukkia, mutta kyllä se nyt saa jäädä entiselleen. Se on mielestäni kaunis sellaisenaan.  Ehkä yhteen oksaan voin laittaa aivan muutaman lehden.
2 kommenttia:

PILAR6373 kirjoitti...

Que bonito el cobertizo con sus herramientas! y el árbol seco queda fantástico a su lado!
Besos.

Daydreamer kirjoitti...

The wood shed and tools look wonderful! I really love the tree! It was right to keep it wintry and bare. Beautiful work!